Кога кожата е добро хидрирана, станува поздрава и се враќа еластичноста. Делумно ефектите се должат на хијалуронската киселина чија улога е да се одржи присутноста на водата. Кога е доволна хидратацијата, кожата е поенергична, еластична и помалку склона кон брчки. За да се заштити кожата,Повеќе
Живееме во време што бара од повеќето од нас да седиме на стол 8 или повеќе часови на ден, што може да биде навистина лошо по нашето здравје. Многу луѓе (дури и младите) се соочуваат со болки во грбот и го зголемуваат ризикот од потешкиПовеќе
Научна студија покажа дека луѓето кои спијат пет или помалку часа во текот на едно деноноќие имаат 17 отсто поголеми шанси да настинат и цели 51% да добијат некаква инфекција. „Сонот игра неверојатна улога во мисијата за здрав имунолошки систем“ – вели авторот на студијата,Повеќе
Рецептот кој го предлагаме денес е доказ дека лековите може да бидат и вкусни. Овојпат, ќе се посветиме на анемијата. Во светот, околу две милијарди луѓе се соочуваат со проблем со анемија, односно намален хемоглобин или недостаток на железо. Најчесто со овој проблем се соочуваатПовеќе
  Стриите се оштетувања на кожата во облик на тенки или дебели линии, долги десетина сантиметри кои настануваат при нагло и брзо растегнување на кожата. Обично се појавуваат во пубертетот, при бременост и огромни варијации во телесната тежина. Кога зборуваме за нив, важно е даПовеќе
Според Националната фондација за сколиоза, сколиозата (искривеност на ‘рбетот) погодува околу 6-9 милиони луѓе во Соединетите држави. Сколиозата може да се развие во детството или во раното детство. Сепак, примарната возраст на почетокот на сколиозата е 10-15 години, што се јавува подеднакво кај двата пола.Повеќе
Дали сте свесни за врската ум/тело кога бевте тинејџер? Што ти значи тоа? Толку многу од нас лебдат низ нашите животи во режим на авто-пилот, додека болките или сериозните повреди не не спречат во нашите патеки. Што кога би можеле да го поврземе умот соПовеќе