Што се стрии и како против нив

 

Стриите се оштетувања на кожата во облик на тенки или дебели линии, долги десетина сантиметри кои настануваат при нагло и брзо растегнување на кожата. Обично се појавуваат во пубертетот, при бременост и огромни варијации во телесната тежина.

Кога зборуваме за нив, важно е да знаете неколку работи.За разлика од гребнатинките по телото кои поминуваат брзо, стриите не можат да исчезнат во целост од вашето тело. Иако на пазарот постојат безброј препарати кои гарантираат успех, она што тие единствено можат да го направат е да ги прикријат стриите менувајќи ја нивната текстура и правејќи ги визуелно посветли.

Доколку се одлучите да инвестирате во скапи крем против стрии, добро е да знаете дека ефектите на визуелно сокривање, но не и елиминирање на стриите ќе бидат видливи дури после неколку месеци.

Всушност, при борбата со стриите најважна е хидрираната кожа што значи дека не мора да употребувате прескап крем за оваа намена… Може кожата да ја негувате со бадемово масло.

После пораѓањето, стриите може да ги отстраните целосно единствено само со ласерски третмани неколку месеци по бременоста.

Meet the team who make us today!

Cursus amet, mattis placerat convallis libero faucibus
quis est porta vivamus erat tristique sed.

Our Vision

Fitness tracking platform for everyone.

Diam vestibulum tristique non purus velit dictum vel aliquam id egestas odio tortor volutpat nulla varius aliquam vulputate commodo mus volutpat pretium, quam hendrerit enim aliquam nisl imperdiet.

Our Mission

Easy. Fun. Reliable fitness tracking.

Diam vestibulum tristique non purus velit dictum vel aliquam id egestas odio tortor volutpat nulla varius aliquam vulputate commodo mus volutpat pretium, quam hendrerit enim aliquam nisl imperdiet.

People First

Eget amet viverra in sem dui vel netus sit condimentum
amet nisl sit interdum porttitor id.

Our Leadership

James Bosman

Founder & CEO

Lisa Hernandez

Co-Founder & Chairman

Daniel Robertson

Co-Founder & Board Member

Una Lopez

Chief of Staff

Mike Doe

Head of Product

+20

Amazing team members

Doing amazing job every day

Scroll to top