Зошто на тинејџерите им е потребен пилатес: Врската помеѓу умот и телото

Дали сте свесни за врската ум/тело кога бевте тинејџер? Што ти значи тоа? Толку многу од нас лебдат низ нашите животи во режим на авто-пилот, додека болките или сериозните повреди не не спречат во нашите патеки. Што кога би можеле да го поврземе умот со […]

Пилатес и сколиоза

Според Националната фондација за сколиоза, сколиозата (искривеност на ‘рбетот) погодува околу 6-9 милиони луѓе во Соединетите држави. Сколиозата може да се развие во детството или во раното детство. Сепак, примарната возраст на почетокот на сколиозата е 10-15 години, што се јавува подеднакво кај двата пола. […]

Scroll to top