Комбинирани активности

Пилатес на гимнастичка топка. Пилатес со фитнес бендови. Пилатес со јога. Пилатес со танго танцување. Пилатес во базен. Списокот на пилатес практики во комбинација со други активности продолжува и продолжува. Но, дали навистина сè уште зборуваме за пилатес кога тој е претставен главно во контекст на друг систем на вежби? Повеќето од пилатес заедницата би рекле не, а повеќето би рекле да.


Пилатес корени

Џозеф Пилатес разви огромен сет на вежби засновани на многу специфични принципи на движење. Неговите вежби се изведуваат на душек за вежбање или со некоја од многуте машини што ги измислил, како што се магичниот круг,столчето пилатес и реформаторот. Ова е речиси крај на историјата на многу традиционалисти во светот на пилатес. Меѓутоа,бидејќи методот на Пилатес влијаеше на науката за вежбање и обратно, многу нови пристапи и типови на опрема се најдоа во обуката за пилатес.

Кога Fusion Pilates ќе престане да биде пилатес?

Тогаш критичното прашање е: колку е предалеку од традиционалниот пилатес? Ако одите на час или купите видео во кое се тврди дека е мешавина од пилатес и нешто друго, да речеме пилатес и танцување во сала, но во целата работа има само две традиционални пилатес вежби, дали е тоа сепак пилатес? Што ако додадат основна работа за зајакнување? Ако вежбате пилатес топка и инструкторот нема повеќе од еднодневен сертификат за пилатес топка од една од многуте самопрогласени компании за сертификација, дали ќе имате корист од правилното вежбање пилатес? Додека повеќето часови засновани на пилатес се одлични, некои часови кои комбинираат пилатес со друга опрема и традиции се толку изведени што не им остана вистински пилатес освен името или маркетинг алатката. Совети за наоѓање квалитетна пилатес фузија Па, како да знаете дали добивате пилатес фузија искуство што ви дава доволно пилатес за да го направите вреден, особено ако традиционалниот пилатес не се учи? Следниве 5 совети ќе ви помогнат да станете остроуменклиент:


Најдоброто решение е да го знаете вашиот пилатес. Земете неколку часови по пилатес, опрема или подлога со целосно сертифициран инструктор за пилатес. Потоа преминете на
комбинирање на пилатес со други активности. Во најмала рака, ќе имате разбирање за основите на движењето Пилатес и ќе можете да видите како овие принципи се рефлектираат кај вашиот инструктор за фузија – или не.Откријте колку часови по пилатес всушност има вашиот учител по пилатес.

Не се задоволувајте со еднодневен семинар. Ако вашиот инструктор комбинира пилатес со нешто друго, како јога или балет, тој треба да биде добро обучен и за двете.Побарајте основи за обука инспирирани од Пилатес, како што е акцент на повлекување на стомачните мускули за основна поддршка; должина и усогласување; модификации на вежбање; стабилност на јадрото, вклучувајќи стомачни, рамената и карлицата; сложено дишење; и разбирање на принципите на Пилатес.

Запрашајте се како се чувствувате после лекцијата. Дали ги добивате придобивките што ги поврзувате со тренингот за пилатес?

Дали ви изгледаат екстремитетите подолги и дали се чувствувате повисоки? Дали добивате моќ без стрес? Дали вашето држење е подобрено, дали дишењето ви стана леснои целосно? Дали се чувствувате пофлексибилно?Подгответе се со читање повеќе упатства за вежбање Пилатес за да станете попребирлив практикант.

Scroll to Top